O nama

Minpres D.O.O. Niš je danas moderno akcionarsko društvo. Tradicija Mašinske industrije Niš traje do 1884. god, kada je pruga Beograd - Niš predata na upotrebu i formirana je železnička radionica. Godine 1890. su formirane montaža, strugara, livnica, modelarnica i alatnica. Njihovom integracijom i integracijom ostalih sektora koji su u međuvremenu nastali, osnovana je Mašinska industrija Niš, u čijem sastavu se nalazio i MIN "Minpres", ad Niš.

U procesu privatizacije, Minpres je privatizovan od strane preduzeća Euro Gas iz Subotice i priključen razvojno - energetskoj grupi LION GROUP. Danas Minpres posluje kao jedan od retkih proizvođača procesne opreme u jugoistočnoj Evropi.

Osnovni proizvodni program je proizvodnja presovanih proizvoda i to: delova mašina, uređaja, transportnih sredstava i drugih proizvoda. Primarni, a ujedno i najznačajniji proizvod kompanije su DANCA za procesne rezervoare (plitka, duboka, ravna i specijalna). Ostali proizvodi su: otpresci za šasije kamiona (otpresci pogonskih mostova i poprečnih nosača, uzdužni nosači za šasije); otpresci za vagonogradnju (cilindrični kočioni uređaji); hladno oblikovani profili; elementi elastičnih ograda za autoputeve i ostali razni otpresci i otkovci za automobilsku industriju, vagonogradnju, industriju građevinskih mašina, rudarstvo , energetiku itd.

Položaj MINPRESA

Niš, jedan od najstarijih gradova na Balkanu, drugi po veličini u zemlji posle Beograda, sedište Nišavskog okruga, nalazi se na raskrsnici balkanskih i evropskih puteva koji povezuju Evropu sa Bliskim istokom i od davnina važi za kapiju istoka i zapada. Kao saobraćajni čvor evropskih putnih i železničkih pravaca, sa aerodromom, lako je dostupan iz svih pravaca. Kao savremeni univerzitetski grad sa preko 300.000 stanovnika, istovremeno je prirodni, društveni, privredni, obrazovni, zdravstveni, kulturni i sportski centar jugoistočne Srbije. Područje grada zahvata površinu od 597 km², na kome se nalaze Niš, Niška Banja i 68 prigradskih naselja. Brojna su i izletišta koja svojim prirodnim lepotama spadaju u najlepše u Srbiji. Preko 40 sportskih klubova u gradu okuplja veliki broj profesionalaca i entuzijasta.